«Рабін з сям’ёй» («Le rabbіn en famіlle»). Палатно, алей. 32,5 х 41 см (аўтар Мішэль Кікоін)

Мінская вобласць, г. Мінск

Час напісання карціны “Рабін з сям'ёй” каля 1950-1960 гг.

Вядомы прадстаўнік Парыжскай школы Міхаіл Кікоін (1892 - 1968) нарадзіўся ў Гомелі Магілёўскай губерні.

У 1912 г. Міхаіл Кікоін пераязджае ў Парыж, дзе пасяліўся ў “Вуллі”. Асяроддзе Манпарнаса, збліжэнне з Амедэа Мадыльяні (у 1919 г. ён зрабіў графічны партрэт Кікоіна), Маркам Шагалам, іншымі, а таксама знаёмства з шэдэўрамі сусветнага класічнага мастацтва ў парыжскіх музеях аказала значны ўплыў на фарміраванне Кікоіна як мастака.

У сваёй творчасці мастак аддаваў перавагу жанрам пейзажа, нацюрморта і партрэта. Мастацкая манера Кікоіна дэманструе вывучэнне вопыту розных напрамкаў еўрапейскага мастацтва канца ХІХ – першай паловы ХХ стст.: і перш за ўсё, постімпрэсіянізму, сімвалізму і экспрэянізму. Многія яго карціны створаны пад моцным уплывам Хаіма Суціна.