Рэшткі парку

Брэсцкая вобласць, Бярозаўскі раён, аграгарадок Песк, вул. Міра

Рамантызм

Апісанне

Пры сядзібе існаваў пейзажны парк, які быў закладзены ў рамантычнай манеры. Ён размяшчаўся на схіле да возера вакол дзвюх сажалак і каналаў, цераз якія былі перакінуты масткі.  Асаблівасці паркавай кампазіцыі вызначаюцца палажэннем вадаёма і наяўнасцю ясенева-вальховага дрэвастоя каля берага.

На востраве адной з сажалак месцілася арыгінальная альтанка. З захаду парк аддзяляўся ад саду лінейнай пасадкай лістоўніцы, грабу, вязу гладкага, альхі чорнай. Уздоўж гэтай паласы да паўднёвай мемарыяльнай часткі парку ішла т.зв. “дарога на вечны спачын” да фамільнай капліцы-усыпальніцы.

Парк захаваўся часткова. Збераглася вялікая ( дыяметр да 16 м) дрэўная клумба з граба і дуба на штучным узвышшы. Часткова захаваліся адзінкавыя дрэвы клёна серабрыстага, дуба чырвонага, ясеня пенсельванскага. З дрэўных інтрадуцэнтаў захаваўся толькі экземпляр бука ляснога. Усе хваёвыя віды выпалі.