Спаса-Еўфрасіннеўскі храм (цёплая царква)

Віцебская вобласць, Полацкі раён, г. Полацк, вул. Еўфрасінні Полацкай, 89/2

сяр. ХІХ ст.

Апісанне

Размешчана з правага (паўднёвага) боку ад Спаса-Ефрасіннеўскай царквы. Царква складаецца з асноўнага прамавугольнага аб'ёма і далучаных да яго меншых аб'ёмаў прытвора, скругленай апсіды і рызніцы. Уваход вырашаны арачным руставаным парталам з шырокай лесвіцай. Накрыта двухсхільнымі дахамі, апсіда і прыдзел -- вальмавымі. У цэнтры асноўнага аб'ёма ўзвышаецца купал з галоўкай на драўляным гранёным светлавым барабане. Сцены расшыты па тынку пад квадравую муроўку, члянёны паўкруглымі аконнымі праёмамі ў руставаных ліштвах. Пад дахам праходзіць карнізны пояс з сухарыкамі. Унутры зала перакрыта корабавым драўляным скляпеннем, апсіда вылучана 2 паслядоўна размешчанымі шырокім арачным прасветам і аднаярусным іканастасам. У залу над прытворам кансольна выступае драўляная галерэя хораў.