Памылка!

Лошыцкі сядзібна-паркавы комплекс: парк; сядзібны дом; флігель; домік вартаўніка; комплекс бровара; будынак былога млына; рэшткі капліцы; рэшткі млына

Барока, эклектыка

Апісанне

Сядзібны комплекс захаваўся адносна цэласна: жылыя і службовыя дамы, вытворчыя будынкі, парк, капліца.

Цэнтрам кампазіцыі сядзібнага комплекса з'яўляецца сядзібны дом -- адна-двухпавярховы на высокім цокальным паверсе прамавугольны ў плане будынак асiметрычнай аб'ёмна-прасторавай кампазiцыi. Аднапавярховая драўляная частка накрыта двухсхiльным дахам, двухпавярховая цагляная - высокiм чатырохсхiльным дахам, рызаліты - двухсхільнымі дахамі. Фасады патынкаваныя, цокаль абліцаваны каменем.

Будынак складаецца з двух прамавугольных у плане аб'ёмаў: двухпавярховага і трохпавярховага. Двухпавярховы аб'ём выцягнуты ў плане, дах адсутнічае. Фасады патынкавоныя, прарэзаныя прамавугольнымі аконнымі праёмамі, дэкор страчаны. Фасадныя сцены ўмацаваны контрфорсамі.

Прушынскі з'яўляўся адноасобным уладальнікам Лошыцы з 1822 г.

Лошыцкі сядзібна-паркавы комплекс: будынак былога млына