Памылка!

"Археалагічны комплекс "Юравічы": познепалеалітычная стаянка; старажытны горад перыяду сярэднявечча: дзядзінец, вакольны горад, пасад, урочышча "Царковішча", курганны могільнік

Месца знаходжання

Гомельская вобласць, Калінкавіцкі раён, аг. Юравічы, с/с Юравіцкі, на ўскраіне Мазырскай грады, на паўднёвы ўсход ад скрыжавання вул. Відолічы і выязной дарогі да шашы Р35 да г. Хойнікі

25 тысячагоддзе да н.э., Х - першая палова ХІ ст.

Апісанне

На тэрыторыі калгаснага саду. Вышыня гарадзішча над далінай Прыпяці 30 м. Адна пляцоўка плошчай каля 1 га умацавана падковападобным валам вышынёй да 6 м і ровам глыбінёй 4 м, другая -- плошчай 5 га з боку поля ўмацавана валам (знесены) і ровам (засыпаны). Даследвалі ў 1931 г. А.М. Ляўданскі і К.М. Палікарповіч, у 1965 і 1975 гг. У.Ф. Ісаенка. Культурны пласт 1 м. Знойдзена ляпная кераміка ранняга жалезнага веку, рэшткі ганчарных гаршкоў старажытнарускага часу, кафля 15-16 стст. Каля падножжа ўзвышша побач з гарадзішчам прасочаны рэшткі пасада.

Археалагічны комплекс «Юравічы»: познепалеалітычная стаянка
Археалагічны комплекс «Юравічы»: старажытны горад перыяду сярэднявечча: дзядзінец, вакольны горад  перыяду сярэднявечча
Археалагічны комплекс «Юравічы»: старажытны горад перыяду сярэднявечча: дзядзінец, вакольны горад перыяду сярэднявечча