Комплекс будынкаў першага Мінскага аэравакзала

канструктывізм

Апісанне

Будынак №4 ўваходзіць у комплекс будынкаў першага Мінскага аэравакзала, пабудаваных у 1939 г. Тэрыторыя, дзе размешчаны быдынкі, пачала асвойвацца і паступова ўключацца ў  гарадскую мяжу з другой паловы 19 ст. У значнай ступені гэтаму паспрыяла будаўніцтва праз Мінск дзюх чыгуначных ліній: у 1871 г.Маскоўска-Брэсцкай, у 1873 г. Лібава-Роменскай. У 1933 г. на свабодным ад забудовы ўчастку паміж дзвюх чыгуначных ліній, на паўднёвай ускраіне горада быў заснаваны аэрадром. З заходняга боку аэрадром прымыкаў да Койданаўскага тракту (цяпер паўночны адрэзак Койданаўскага тракту з'яўляеца вул.Чкалава,паўднёвы - вул.Лейтэнанта Кіжаватага). Як сведчыць план Мінска 1934г., ад Койданаўскага тракту ў паўночна-заходнім накірунку да вул.Брылеўскай і далей да чыгуначнай лініі ішла дарога, якая паслужыла асновай трасіроўкі вул.Караткевіча. Вуліца была названа ў 1964 г. ў гонарДзмітрыя Андрэевіча Караткевіча, аднаго з арганізатараў мінскага камуністычнага падполля ў гады Вялікай Айчыннай вайны.