Забудова вул. Кірава

комплексны аб’ект

Дадзеная каштоўнасць мае ў комплексе некалькі аб'ектаў.

Мінская вобласць, г. Мінск, вул. Кірава

Апісанне

Пяціпавярховы прамавугольны ў плане будынак. Вырашаны ідэнтычна з домам № 3, размешчаным на няцотным баку вуліцы. Фасады патынкаваныя, сцяна галоўнага фасада апрацавана рустам. Галоўны падоўжаны фасад гарызантальна падзелены на ярусы карнізнымі паясамі. Ніжні ярус окцэнтаваны высокімі на два паверхі арачнымі нішамі, у якіх размешчаны шырокія вітрынныя вокны. Міжаконныя прасценкі на 3-м поверсе ў цэнтры і на флангах дэкарыравоны круглым! плоскімі медальёнамі. На верхнім ярусе фасада вылучаны кампазіцыі неглыбокіх лоджый, размешчаных парамі. Лоджыі на 4-м паверсе маюць балюстрадныя огароджы, на 5-м поверсе - металічныя. Попарна лоджыі подзелены дэкарыраванымі ляпным орнаментом пілястрамі, у парах поміж імі просценкі оформлены паўкалономі. Поміж лоджыямі фасадная плоскасць члянёна арачнымі / прамавугольнымі праёмамі, падкрэсленымі падаконнай цягой і поўболясіномі. На пятым паверсе чаргуюццо невялікія балконы на буйных консолях / прамавугольныя аконныя проёмы. Завершаны фосод розвітым карнізным поясам на буйных кранштэйнах, паміж якімі розмешчаны ляпныя розеткі. Па краю даху праходзіць балюстрадны парапет. Дваровы фасад вылучаны невялікімі трохграннымі рызолітамі на вышыню трох поверхаў, вверху якіх размешчаны балконы. Плоскосці рызолітаў падзелены цягамі. Фасад паміж трэцім і чоцвёртым паверхамі падзелены цягай, завершаны корнізам. Аконныя проёмы прамавугольныя. На чацвёртым паверсе балконы падтрымліваюць магутныя ўпрыгожаныя лепкай кранштэйны. Дзвярныя проёмы ўваходоў оформлены простым! порталам!. У дэкаратыўным аздабленні фасада выкарыстаны ляпныя гірлянды. Будынак злучаны з домам №2 устаўкай з праезнай аркай.

Аб'екты, якія ўваходзяць у склад дадзенай каштоўнасці (комплекснага аб'екта)