Комплекс пахаванняў на могілках па вул. Антонава - Прыгарадная

Гродзенская вобласць, г. Гродна, вул. Антонава - Прыгарадная

пач. ХІХ ст.

Апісанне

На могілках пахаваны прадстаўнікі розных прафесійных і сацыяльных груп насельнітва Гродна канца XVIII – першай паловы XX стст. Надмагіллі з’яўляюцца аўтэнтычным з пункту гледжання аўтарскай задумкі і яе рэалізацыі, выкарыстаных пры стварэнні матэрыялаў, захаванасці. Падобныя надмагіллі сведчаць аб ступені развітасці мастацтва пахавальных помнікаў у Гродне, а таксама ўзроўні матэрыяльнай і духоўнай культуры жыхароў горада.

Пахаванні маюць значнасць для гісторыі, мастацтва і культуры горада: Канстанціна і Аляксандры Кемарскіх пач. ХХ ст.; магіла Івана і Любові Мураўёвых пач. ХХ ст.; магіла Марыі Багдановіч пач. ХХ ст.; магіла Пятра Волкава кан.ХІХ ст.; магіла Івана і Кацярыны Шумавых, Івана Верчыка кан. ХІХ -- пач. ХХ ст.; магіла Аляксандра Шырмы пач. ХХ ст.; магіла Марыі Жукоўскай пач. ХХ ст.; магіла Элізы Ажэшкі і Станіслава Нагорскага пач. ХХ ст.; магіла Тэклі Галэмбёўскай і Людвікі Жыгань каля 1859 г.; магіла Міхала і Феліцыі Кандратовічаў 1870-я гг.

Комплекс пахаванняў на могілках па вул. Антонава – Прыгарадная: магіла Аляксандра Шырмы
Комплекс пахаванняў на могілках па вул. Антонава – Прыгарадная: магіла Івана і Кацярыны Шумавых, Івана Верчыка
Комплекс пахаванняў на могілках па вул. Антонава – Прыгарадная: магіла Івана і Любові Мураўёвых
Комплекс пахаванняў на могілках па вул. Антонава – Прыгарадная: магіла Канстанціна і Аляксандры Кемарскіх
Комплекс пахаванняў на могілках па вул. Антонава – Прыгарадная: магіла Марыі Багдановіч
Комплекс пахаванняў на могілках па вул. Антонава – Прыгарадная: магіла Марыі Жукоўскай
Комплекс пахаванняў на могілках па вул. Антонава – Прыгарадная: магіла Міхала і Феліцыі Кандратовічаў
Комплекс пахаванняў на могілках па вул. Антонава – Прыгарадная: магіла Пятра Волкава
Комплекс пахаванняў на могілках па вул. Антонава – Прыгарадная: магіла Тэклі Галэмбёўскай і Людвікі Жыгань
Комплекс пахаванняў на могілках па вул. Антонава – Прыгарадная: магіла Элізы Ажэшкі і Станіслава Нагорскага