Забудова вул. Першамайскай

Брэсцкая вобласць, Кобрынскі раён, г. Кобрын, вул. Першамайская

Апісанне

Цагляны жылы дом № 45 па вул. Першамайскай - найстарэйшае гарадское будынак, будаўніцтва якога датуецца 1899 годам. У тыя часы будынак па праве можна было назваць тыповым прадстаўніком так званай "цаглянай архітэктуры", аб чым сведчаць захаваліся асобныя фрагменты краснокирпичного дэкору. Дом першапачаткова быў без вонкавага аздаблення фасадаў. Вонкавае аблічча і выразнасць будынка ствараліся ўмелымі рукамі будаўнікоў, у дасканаласці якія валодалі мастацтвам дэкаратыўнай цаглянага мура. Спробы высветліць імёны першых уладальнікаў будынка пакуль засталіся беспаспяховыя. У цяперашні час у доме № 45 па вул. Першамайскай чатыры жылыя кватэры. Па выніках інвентарызацыі гістарычнай забудовы г. Кобрына, праведзенай Белндіп горадабудаўніцтва ў 1987 г., будынак № 45 увайшоў у пералік гістарычных будынкаў горада.