Квартал, які прымыкае да Верхняга горада

Мінская вобласць, г. Мінск

Апісанне

Плошчу Свабоды, якая раней аб'ядноўвала вакол сябе гістарычныя забудовы Верхняга горада, разрэзалі ў 1960-я гады будаўніцтвам вул. Леніна, маста праз Нямігу і пр. Пераможцаў. і паўночна-заходняя частка Верхняга горада стала прылеглай… у межах вуліц Інтэрнацыянальнай, Гарадскі Вал,, Няміга, уключаючы вул. Камсамольскую, Рэвалюцыйную і плошчы.

Шчыльная шараговая забудова гэтых вуліц - прыклад грамадзянскага дойлідства. У другой палове 19 ст.амальусебудынкі перабудоўваюцца ў мураваныя, пераважна ў аб'екты прыбытковага будаўніцтва.Для прывабнасці пабудоў іх фасады аздабляюцца ў модным тады ў Еўропе архітэктурным стылі “мадэрн”. З'яўляецца шэраг прыгожых і ўтульных для пражывання дамоў. У савецкі час іх аддаюць пад інтэрнаты, камунальныя кватэры ці адміністрацыйныя ўстановы.

Міхаіл Жых.