Гістарычны цэнтр г. Кобрына

Брэсцкая вобласць, Кобрынскі раён, г.Кобрын, пл. Замкавая

Апісанне

Гістарычнае ядро г. Кобрына складаюць Верхні і Ніжні замкі, Рыначная плошча, ад якой разыходзіліся 6 асноўных вуліц, тэрыторыя Спаскага манастыра.  Гістарычны цэнтр г. Кобрына: будынкі і збудаванні, планіровачная структура, ландшафт і культурны пласт на тэрыторыі, абмежаванай лініяй, якая праходзіць ад р. Мухавец па ўсходняму берагу р. Кобрынкі, перасякае вул. Першамайскую, далей па тыльнай мяжы дваровых тэрыторый забудовы паўднёвага боку вул. Першамайскай, усходняга боку пл. Свабоды, усходняга боку вул. Інтэрнацыянальнай да дома № 26, затым па паўднёвай мяжы ўчастка домаўладання № 26 на захад да дома № 3 па вул. Леніна, па тыльнай мяжы дваровых тэрыторый забудовы няцотнага боку вул. Леніна і вул. 17 Верасня да берагавой лініі р. Мухавец, далей - па ўмоўнай лініі ад месца злучэння гістарычнага цэнтра з берагавой лініяй р. Мухавец да перакрыжавання вул. Набярэжнай і вул. Чыгуначнай, па забудове паўночнага боку вул. Чыгуначнай і вул. Мікольскай да праезду паміж дамамі № 22 і 24, па ўсходнім краі гэтага праезду да р. Мухавец, па ўмоўнай лініі праз р. Мухавец да месца на ўсходнім беразе р. Кобрынкі пры яе ўпадзенні ў р. Мухавец, вул. 17 Верасня, 1, 9,пл. Замкавая, 5, 14, 15, вул. Інтэрнацыянальная, 1, 2, 4, 5, 6, 7, 9, 13, 14, 15, 18, 22, 24, 26,вул. Леніна, 6 (інвентарныя нумары 12805, 12806, 12807, 12808, 12812, 12813), 10, 12, 14, 15, 17, 18, 19, 20, 21, 23, 25, 27, 29, 33, 35, 37, 41, 43, 49,вул. Першамайская, 1, 2, 3, 4, 5, 8,пл. Свабоды, 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 12, 14, 15, 16,вул. Суворава, 1, 3, 4, 5, 7, 9, 11, 11/1, 13,вул. Чыгуначная, 2, 3, 4, 6, 8